Naci ERKAN: Cesur ve Güzel

Naci ERKAN

25 Haziran 2011

Cesur ve Güzel


1990'ların başını hatırlayanlar, bizde Cesur ve Güzel adıyla oynayan "The Bold and The Beautiful" dizisini de hatırlayacaklardır. Modacı Forrester ailesi ve çevresindekilerin, karmaşık ilişkilerle ve entrikalarla dolu hayatlarını anlatan diziyi bir ara ben de takip etmiştim :)

Aşağıdaki fotoğraflarda diziyi takip etme nedenlerimden birini ve en önemlisini görebilirsiniz ;)


Özel TV'lerin yayına başlaması, bizdekilerden farklı yaşam tarzlarının da hayatımıza girmesini hızlandırmıştı haliyle. (Gerçi şimdilerde şöyle demek daha doğru belki: "bizde de olan ama en azından o zamanlarda dizilere konu etmediğimiz hayatlar!") TRT zamanında Dallas, Şahin Tepesi gibi diziler hayatımıza gidiyse de, pembe diziler (orijinal adı "soap opera" yani "sabun köpüğü operalar" -ki gerçekten doğru; bir kaç saatlik opara konularının yıllara, on yıllara uzaması anlamında tam da doğru tanım) yanılmıyorsam özel TV'lerle artmaya başlamıştı.



Kuruntu ya da Kantar Aile'lerinden sonra (Hüsnü ve Hüsniye Kuruntu'lu Kuruntu Ailesi ve Nuri ve Nuriye Kantar'lı Kaynanalar) Forrester'lar oldukça ilginç gelmişti herkese.




Dizide çokça karakter olsa ve yıllar içinde değişse de esas olaylar, tabii ki karşılıklı ama bir türlü tam olarak olamayan aşk ilişki çevresinde, genç ve güzel Brook Logan (Katherine Kelly Lang) ve yakışıklı Ridge Forrester (Ronn Moss) arasında geçiyordu.


Brook başlarda Ridge ile evlense de sonraları Ridge'nin babası ve erkek kardeşiyle de evleniyordu. Ridge de Logan ile evleniyordu ve her ikisinin de ayrı ayrı çocukları oluyordu. Ridge'nin annesi Stephanie ise kötü (daha doğrusu işleri karıştıran, entrikanın merkezindeki) kadın rolündeydi. Başlarda oğlunu Brook'tan korumaya çalışırken, sonra kocası Eric'i Brook'a kaptırıyordu. Tam emin olmasam da galiba Brook ve Eric'in çocukları da oluyordu sanki.


Şimdi esas konuya geleyim :)

Kafamda eskileri kurcalarken, 20 yıl sonra da olsa, Cesur ve Güzel'i IMDb'den bir aratayım dedim ve gördüm ki benim yeni yetmelik zamanlarımda izlediğim, o zamanlar ikinci ailem dediğim Forrester'lar hâlâ yaşıyor ve yayındaymış. Aradan geçen 24 yılın sonunda (Dizinin 1987'da başladığını yeni öğrendim. Ama bizim TV'lerde o ilk bölümler oynadı mı bilmiyorum, ben sanki 89-92 arasını hatırlıyor gibiyim) show devam etmekteymiş. (Toprağı bol olsun, Freddie Mercury 1991'de Show Must Go On derken acaba Cesur ve Güzel'i mi kasdetmişti? :)

Show devam eder de ben izlemez miyim? Tabii ki izleyeceğim, artık dönüş yok :)


Önce hemen:

http://torrentz.eu/

ve "the bold and the beautiful" araması

ve ilk sırada "The Bold and the Beautiful June 23 2011 » series tv shows video" sonucu.

İki tıklamayla monova.org'dan torrent dosyasına ulaşma ve bir tıkla da mütorrent ile videoyu indirmeye başlama.

Zaten küçük olan dosyanın kısa sürede inmesi. Ardından da hemen keyifli bir izleme.

Dizinin yayın tarihi 23 Haziran 2011, yâni iki gün önceki bölüm ve IMDb'ye göre de dizinin 6096. bölümü. Yeni karakterleri tabii ki bilmiyorum ama Ronn Moss (Ridge yaani) neredeyse hiç değişmemiş. Öyle ki üzerindeki siyah pantalonu ve mavi gömleği bile aynı sanki. Katherine Kelly Lang (aynı yukarıdaki iki fotoğrafında olduğu gibi ;) hâlâ ve ısrarla güzel, Susan Flannery (Stephanie) sanki hiç yaş almamış ve Hunter Tylo (Taylor) sanki biraz botokslanmış gibi göründü gözüme :)

Olayların tamamını anlamak tabii ki imkansız ama Brook, sanki 20 yıl sonra diziyi izleyen birine o eski günleri hatırlatmak adına, fotoğraf albümüne, Ridge'le evlilik fotoğraflarına ve birlikte oldukları güzel günlere bakıp hâlâ ağlıyor bu bölümde. (Hâlâ diyorum çünkü, eskiden de, diğer evlilikleri sırasında da Ridge'yi düşünür ve ağlardı :)

Ridge ise bir eve giriyor, Brook'la belli ki yakın bir zamanda yaptıkları ve Ridge'in evine, karısına dönmesi ile ilgili bir konuşmayı hatırlıyor.

Taylor geliyor ve Ridge'in orada oluşuna şaşırıyor. Ridge de önce Brook'un hayatını değiştirmek istediğini, sonra da kendisinin kendi hayatını değiştirmek istediğini söylüyor Taylor'a.

Sonra Brook'un Ridge'e, Taylor'la evlenmesini söylediğini ve aslında Brook ve Ridge'in birbirlerini hâlâ sevdiklerini öğreniyorum (ve tabii ki buna hiiiç şaşırmıyorum :)

Ridge ve Taylor'un yanına iki genç geliyor ve bu iki gencin onların çocukları olduğunu, annelerinin onlara; "babanız hayatını değiştirmek istiyor" demesinden anlıyorum.

Brook ise kardeşleri (sisters lafı geçiyor ama gerçek kardeşleri mi bilmiyorum ne yalan söyleyeyim) ile konuşurken, bir süre önce gittikleri bir ada tatilinde, Ridge'nin oğlu (Tom) ile yattığını söylüyor.

Ridge de Taylor'a, yeni bir başlangıç için; eve dönmek, aileyi tekrar toplamak ve onunla evlenmek istediğini söylüyor.

20 yıl ara da versem, yine de dizinin son birkaç yılını 17 dakikada anladım gibi. Bakalım bir 20 yıl sonra (yoksa yeniden takip etmeye başlasam mı ne? :) kimler gelecek, kimler gidecek diziden ve entirikalar nasıl devam edecek.

Bu arada bölümün başında Stephanie'nin Tom'la konuşamaları da var bahsetmediğim, ama onu da bir zahmet izleyip siz anlayın ;)

...çünkü, Cesur ve Güzel, bölüm #6096 işte tam da aşağıdaki YouTube linkinde :

Cesur ve Güzel - Bölüm #6096

İyi seyirler ;)


Dizinin 1987'den günümüze değişimini merak edenler için çok yararlı (:!:) bir site şu adreste;

http://www.soapreichundschoen.de/fotos/cast.html


0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa